× Prima pagină Despre noi Devino membru Contacte

Bani pentru proiecte sau proiecte pentru bani ?

În zilele de 16-17 iunie, membrii echipei Arena Tinerilor Jurnaliști, alături de reprezentanți ai presei locale, au participat la trainingul “Start-up-uri în media online în regiunile Moldovei și suport pentru profesionalizarea presei regionale în scopul informării obiective și responsabilizării aleșilor locali” care a fost implementat de către Asociația Presei Independente și finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Doamna Olga Melniciuc, expert în relații economice, este un trainer de nota 10, iar datorită ei, trainingul a fost unul de succes.
Proiectele au un rol important în dezvoltarea societății, respectiv trainingul a fost unul foarte util. Am învățat despre cât de important este să identificăm și să formulăm corect problema și obiectivele proiectului, să planificăm și să scrim o strategie corectă și cu o rată minimă de rescuri. Răspunsul la întrebarea “bani pentru proiecte sau proiecte pentru bani?” ne-a ajutat să înțelegem că pentru început apare ideea, iar apoi se caută resurse și nicidecum invers, pentru că asta ar duce la eșec.
Am învățat cum trebuie să găsim donatorii potriviți și la ce detalii e important să atragem atenție pentru ca să nu apară probleme pe parcurs. Iar datorită sfaturilor “Tips & Tricks”, știm cum putem face ca proiectul nostru să fie mai atractiv și să căpătăm încrederea donatorului.
Mulțumim organizatorilor pentru posibilitatea de a participa în cadrul acestui proiect!
Autor: Natalia Polimaru