× Prima pagină Despre noi Devino membru Contacte

Arena Jurnaliștilor în culisele poliției

Campania de informare corectă a tinerei generații se află la ediția a 4-a . Evenimentul a avut loc în perioada 06-07.10.2018, organizată de ,,Inspectoratul General de Poliție al Ministerului Afaceri Interne”, cu genericul ,, În culisele poliției” ,,Din culisele poliției” este un proiect ale cărui obiective se caracterizează prin cunoașterea specificului meserie de polițist.

Scopul acestui eveniment a fost sporirea interesului tinerilor de la sate cu posibilități reduse în raport cu cei din orașe, de a participa la astfel de evenimente, fapt care poate favoriza realizarea din punct de vedere profesional în viitor ai acestora. Programul evenimentului a fost foarte diversificat. Tinerii au fost informați în domeniul siguranței rutiere. Au făcut cunoștință cu tipuri de patrule(biciclete,motorete, mașini capcane,cai, câini și patrulare pedestră) și echipamentul inovator (tragher,rader,vesta antivandal și vesta antiglonț) pe care îl posedă polițiștii de la noi din țară. După prezentare au vizitat ,,Centru Tehnico- Criminalistic și Expertize Juridice” ,au învățat cum se depistează o infracțiune și cum se colectează dovezile de la locul crimei.

Cireașa de pe tort a fost,vizita la ,, Brigada de poliție cu destinația specială ,,Fulger”. Aici tinerii au avut parte de momente unice , prezentări și exerciții care necesită mult timp de pregătire și efort fizic. Focurile din arme și exploziile i-au făcut pe tineri să se simtă adevărați polițiști. Tinerii s-au convins că echipa INP este prefesionistă și asigură liniștea și ordinea publică pe întreg teritoriul țării. Două zile de emoții și trăiri de neuitat

autor: Cătălina Grozavu