× Prima pagină Despre noi Devino membru Contacte

Arena Jurnaliștilor la o discuție cu Gheorghe Cavcalioc,șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție

Am avut oportunitatea împreună cu echipa de la Arena Jurnaliștilor să avem o discuție cu Domnul Gheorghe Cavcaliuc , șef adjunct al Inspectorului General al Poliției ,unde am abordat anumite teme despre impactul poliției, despre viața personală a Domnului Cavcaliuc , misiunea care o facem zilnic și cum a reușit asemenea performanțe în carieră. Am discutat și am înțeles despre cât de important este să nu ponegrești pe cineva atunci când nu știi adevărat.
Carierea D-nul Cavcaliuc aș putea spune că s-a început încă de la vârsta de 10 ani, atunci când Nenea Tudor i-a dăruit un chipui de polițist, care îl purta peste tot și acest mic cadou a avut un mare impact.Era impresionat de uniforma oamenilor legii și de chipiurile pe care aceștia le purtau cu mândrie pe cap. Încă de la vârsta de 13 ani , părinții au plecat în Italia și a trebuit să învețe multe lucruri ca să se descurce singur. La începutul carierei avea salariu de 800-900 lei și era foarte greu pentru acele timpuri. D-nul Gheorghe a știu mereu cum să-și administreze banii și cum să-i investească rațional. După nuntă și-a deschis o afacere din care acum are un venit suficient. De ce suficient? „Pentru că orice salariu nu ai avea , în orice țară ,mereu vei spune că e puțin” – susține D-nul Gheorghe. Drumul către succes e greu de parcurs, greutățile care le întîmpini , problemele cu care te confrunți zilnic ,grijile și nevoile te face mai puternic.Printre crimele descoperite de D-nul Gheorghe Cavcaliuc se numără falsificarea și punerea în circulație a circa două milioane de dolari de către o grupare criminală condusă de câțiva savanți ai Academiei de Științe a Moldovei până în 2009, falsificarea și punerea în circulație a circa șase milioane de ruble rusești de către o grupare criminală internațională. În 2010 a contribuit la deconspirarea unei grupări criminale condusă de foști colaboratori ai organelor de drept, implicați în trafic și comercializarea pe teritoriul R. Moldova a unei cantități de circa 1,8 kg de substanțe radioactive „URAN 238”, precum și la documentarea și reținerea, în 2011, unei grupări criminale internaționale, implicată în contrabanda și comercializarea ilegală pe teritoriul R. Moldova a unui container în care se afla o fiolă cu substanțe radioactive/nucleare „URAN 235”.
Domnul Gheorghe Cavcaliuc este pasionat de colecționarea chipurilor polițienești. Are în biroul său adunate peste 160 chipuri din toată lumea. Din fiecare deplasare de serviciu vine acasă cu câte o șapcă nouă. Încă una dintre numeroasele pasiuni sunt poeziile. Prin poezie nu face altceva decât își transpune sentimentele și trăirile prin versuri. Discuția cu D-nul Cavcaliuc a fost una productivă. Să fii jurnalist înseamnă să fii în miezul evenimentelor și mereu conectat la ce se întâmplă în țară. Datoria fiecărui jurnalist este să informăm corect publicul. Un chirurg dacă face o greșeală, poate să omoare un om. Dacă un jurnalist ponegrește fără să știe adevărul poate distruge reputația unei persoane.

Autor:  Cătălina Grozavu