× Prima pagină Despre noi Devino membru Contacte

Arena Tinerilor Jurnaliști Profesioniști a avut onoarea de a participa în cadrul programul de Tabere ARC 2018, finanțat de către Guvernul României, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului.

Pe întreg sejurul din tabără am avut parte de multe activități distractive cât și vizitarea câtorva locuri foarte frumoase, unul din ele fiind Mănăstirea „Tismana”, una dintre cele mai luminoase vetre de cultură românească. Aici am aflat atât despre istoria și construcția acestei mănăstiri cât și despre valoarea ei prețioasă pentru întreg neamul românesc.

În prezent „averea” mănăstirii sunt relicvele sfinte ale Sfâbtului Nicodim. În muzeul Tismanei se găsesc câteva picturi murale mănăstirești și icoane picatate pe lemn.

Vrem să aducem mulțumiri Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, doamnei Natalia-Elena Intotero și Secretarului de Stat, domnului Șaramet Veceslav pentru această posibilitate frumoasă de a cunoaște și de a vizita cele mai minunate locuri din regiunea Gorj.