× Prima pagină Despre noi Devino membru Contacte

Arena Jurnaliștilor a avut excursie de neuitat la Baia de fier

In zilele noastre, oportunitățile pentru aventuri sunt foarte rare. Păcat, fiindcă mulți oameni își doresc să exploreze și să se aventureze. Pentru noi, chemarea naturii este incontestabilă.

Tinerii Arenei Jurnaliștilor au avut o excursie de neuitat la Baia de fier. Baia de Fier este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Gorj,Oltenia, România. Se află în partea de est a județului, în Podișul Oltețului. Unul din obiectivele turistice de care au avut parte tinerii noștri a fost ,, Peștera Muierilor” și câteva tipuri de activități: drumeție montană și cățărarea pe munte.

Prin escaladarea muntelui ni-am dezvoltat abilități precum observația, analiza rapidă ,adaptarea și încrederea în propriile forțe care sunt benefice pentru un jurnalist. Am avut oportunitatea să aflăm că peștera avut o istorie foarte bogată. În timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele.

Este prima peșteră electrificată din România. La 40 de metri înălțime se afla etajul superior amenajat pentru turiști cu o lungime de 573 m, ajunge până la lungimea de 1.228 de metri o rețea de diverticule foarte greu accesibilă,dar se încearcă sa se facă astfel încât accesibilitatea sa fie mult mai mare si mai usoara.Adevaratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola înalță de 17 m întâlnim o colonie de lilieci.În Peștera Muierilor s-au descoperit urși de cavernă complet pietrificați. Prin escaladarea muntelui ni-am dezvoltat abilități precum observația, analiza rapidă și adaptarea, care sunt benefice pentru un jurnalist.

autor: Catalina Grozavu